1. TÜFÖB Lisansüstü Felsefe Öğrencileri Kongresi

KONGRE ÇAĞRI METNİ

 
Merhabalar,
Felsefe öğrencilerinin akademik, toplumsal sorun ve ihtiyaçlarını gündem yapmayı, çözüm ve öneriler üretmeyi ve öğrencilere ifade alanları oluşturulmasını sağlamayı amaç olarak belirlemiş olan TÜFÖB (Türkiye Felsefe Öğrencileri Birliği), uzun yıllardır çeşitli platformlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Lisans öğrencileri kongreleri ile Türkiye'deki en büyük felsefi organizasyonlardan birini gerçekleştirmekte olan TÜFÖB olarak, 2014 baharında Ankara’da düzenlenecek olan Lisansüstü Felsefe Öğrencileri Kongresi ile bu alanlara bir yenisini daha eklemek hedefindeyiz.
Yeni bir ses ve adım için çağırıyoruz! TÜFÖB olarak, felsefenin farklı alanlarında çalışmalarını sürdüren lisansüstü öğrencilerini bir araya gelmeye ve kendi kamusallıklarını oluşturarak Türkiye'de felsefenin gelişmesine katkı sağlayacak yeni bir alan inşa etmeye çağırıyoruz. Bu çağrı akademik üretimin ve paylaşımın arttırılabilmesini hedeflerken aynı zamanda, düşünceye ket vuran ve söylemi susturan her türlü hiyerarşik yapılanmaya karşı, sözün ve eylemin özgürleştirilmesini savunmaya yönelik de bir çağrıdır.
Yolun başındayız; yeni bir deneyim ve yeni adımlar için, bir arada eylemeye davet ediyoruz. Kendi akademik alanlarımızı kurmak, lisansüstü öğrenciler arasındaki iletişimi ve ilişkiyi geliştirmek ve de felsefenin sözlerini duyurmak için tüm dostlarımızı kongreye katılmaya çağırıyoruz.
Türkiye’deki Felsefe bölümlerinin kongre organizasyon sürecinde birer lisansüstü öğrenci ile temsilcilik sağlamaları, karar mekanizmalarının daha demokratik yollarla işlemesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca, kongre çalışmalarına herhangi bir süreçte bireysel olarak düşünsel veya pratik destek vermek; kongre hazırlık süreci ile ilgili tartışmalara dâhil olmak veya gelişmelerden haberdar olmak isterseniz, aşağıdaki adreslerden bize ulaşabilirsiniz.
 
E-Posta:          tufoblisansustu@gmail.com
Blog:               http://tufoblisansustu.blogspot.com/
 

Son Güncelleme Tarihi : 11.10.2013 19:16:41 Okunma Sayısı : 497

Son Haberler