Bölümümüz FEDEK tarafından akredite edildi

Yükseköğretimde akreditasyon, yükseköğretim programlarında gerçekleştirilen eğitim-öğretim, araştırma ve idari süreçlerini kapsayacak faaliyetlerinin ve dolayısıyla bu  faaliyetler sonucunda programlar tarafından düzenlenen özdeğerlendirme raporlarının güvenilirliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir kalite altyapısıdır.
Programların akreditasyonu  bağımsız değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilmekte olup, başarılı olan programların ulusal/uluslararası standartlara  sahip, nitelik ve nicelik olarak yeterli ve kalite bakımından büyümeye hazır olduğu belirli bir süreliğine tescillenmektedir.
Bölümümüzün ulusal ve uluslararası kalite standartlarına yetkin olduğunu tescillemek amacı ile akreditasyon çalışmaları 2019 yılından beri yürütülmektedir.
Felsefe Bölümümüz, FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) 2021-2022 Değerlendirme Döneminde; öğrenci, öğretim üyesi, idari personel, altyapı, eğitim ve öğretim programı gibi çok sayıda değişken açısından yapılan inceleme sonucunda; Mayıs 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle “Akreditasyon” verilmeye uygun bulunmuştur.

Bölümümüz adına düzenlenen “FEDEK Akreditasyon Sertifikası”, ilerleyen tarihlerde bölüm başkanımıza takdim edilecektir.

Son Güncelleme Tarihi : 19.07.2022 15:14 Okunma Sayısı : 594

Son Haberler